Introductie

CanadaVS2011deel2 140Welkom op mijn website.

Ik ben Imco Lanting en dit is wat ik doe. Ik weet niet anders dan dat ik journalist wilde worden. Dat is gelukt. Ik schrijf over wetenschap, geschiedenis en reizen.
Met een aansprekende en originele schrijfstijl en een flinke dosis enthousiasme, doortastendheid, creativiteit (in zowel het bedenken als het uitwerken van onderwerpen en concepten) en precisie, ben ik in staat vaak lastige en soms op het eerste gezicht saaie wetenschappelijke en historische onderwerpen om te zetten in toegankelijke en ‘lekker lopende’ teksten voor een breed publiek. Ook bedenk en schrijf ik graag reisverhalen. Op deze website een ruime selectie van mijn werk, die regelmatig zal worden aangevuld en ververst. Onder ‘Nieuw’ de meest recente publicaties, binnen de andere categorieën -in rood aangegeven- minder actuele, maar recent op de website geplaatste, stukken. 

Tot enkele jaren geleden heb ik ruim een decennium als redacteur/researcher meegewerkt aan zeer diverse televisieprogramma’s, van RTL Nieuws tot Knevel & Van den Brink en van verschillende consumentenprogramma’s tot KRO De Rekenkamer; ook werd ik vaak gevraagd om programma’s te helpen opstarten. Hoewel de focus ligt op schrijven, vind ik het erg leuk om op projectbasis televisiewerk te blijven doen. Ik breng een berg ervaring, collegialiteit en doorzettingsvermogen mee.
Schroom niet om contact op te nemen, mocht je meer willen weten of me willen inschakelen voor een project op één van de terreinen waarop ik actief ben.

Tot ziens.

Comments are closed.